Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 0,03%, după ce a atins un alt maxim record la începutul ședinței și s-a apropiat de pragul de 500.
Acțiunile tehnologice au rămas în fruntea creșterilor de pe piețele din întreaga lume, influențate de un val de optimism în jurul inteligenței artificiale. Indicele tehnologic european a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii.
Cu toate acestea, pierderile din sectoare precum mineritul, călătoriile, petrecerea timpului liber și comerțul cu amănuntul au limitat câștigurile globale ale pieței.
Investitorii așteaptă o serie de evenimente în această săptămână, inclusiv declarațiile președintelui Rezervei Federale Jerome Powell, decizia de politică monetară a Băncii Centrale Europene și datele privind locurile de muncă din februarie din SUA.
Se așteaptă ca BCE, care urmează să se reunească joi, să mențină dobânzile la nivelul record de 4%, dar, de asemenea, este posibil să își reducă perspectivele privind inflația, într-un semn de încurajare a unor eventuale reduceri.
"Este probabil ca BCE să mențină stabilă rata de politică monetară în următoarele două ședințe, pe 7 martie și 11 aprilie", au declarat analiștii de la BCA Research.
Piețele văd acum reduceri ale ratelor cu aproximativ 90 de puncte de bază în acest an, prima mișcare urmând să aibă loc în iunie.
Novo Nordisk a urcat cu 3,1% până la un maxim istoric, după ce DNB Markets a îmbunătățit acțiunile producătorului danez de medicamente la "buy" de la "hold", numind achiziția Catalent, un subcontractant cheie în producție, un "schimbător de joc".
Separat, compania elvețiană de servicii financiare UBS a prognozat că piața globală a medicamentelor din clasa GLP-1 va crește până la 126 de miliarde de dolari până în 2029.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...