Creșterile record ale acțiunilor europene s-au diminuat la începutul săptămânii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Acțiuni
Acțiuni
Luni, acțiunile europene s-au situat sub maximele istorice, în condițiile în care investitorii au asimilat creșterile puternice din ultimele ședințe și au adoptat un ton prudent înaintea ședinței de politică monetară a Băncii Centrale Europene din această săptămână.

Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 0,03%, după ce a atins un alt maxim record la începutul ședinței și s-a apropiat de pragul de 500.

Acțiunile tehnologice au rămas în fruntea creșterilor de pe piețele din întreaga lume, influențate de un val de optimism în jurul inteligenței artificiale. Indicele tehnologic european a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii.

Cu toate acestea, pierderile din sectoare precum mineritul, călătoriile, petrecerea timpului liber și comerțul cu amănuntul au limitat câștigurile globale ale pieței.

Investitorii așteaptă o serie de evenimente în această săptămână, inclusiv declarațiile președintelui Rezervei Federale Jerome Powell, decizia de politică monetară a Băncii Centrale Europene și datele privind locurile de muncă din februarie din SUA.

Se așteaptă ca BCE, care urmează să se reunească joi, să mențină dobânzile la nivelul record de 4%, dar, de asemenea, este posibil să își reducă perspectivele privind inflația, într-un semn de încurajare a unor eventuale reduceri.

"Este probabil ca BCE să mențină stabilă rata de politică monetară în următoarele două ședințe, pe 7 martie și 11 aprilie", au declarat analiștii de la BCA Research.

Piețele văd acum reduceri ale ratelor cu aproximativ 90 de puncte de bază în acest an, prima mișcare urmând să aibă loc în iunie.

Novo Nordisk a urcat cu 3,1% până la un maxim istoric, după ce DNB Markets a îmbunătățit acțiunile producătorului danez de medicamente la "buy" de la "hold", numind achiziția Catalent, un subcontractant cheie în producție, un "schimbător de joc".

Separat, compania elvețiană de servicii financiare UBS a prognozat că piața globală a medicamentelor din clasa GLP-1 va crește până la 126 de miliarde de dolari până în 2029.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel