Analiză Reuters: Ce efecte au avut ultimele evenimente internaționale asupra pieţei bursiere
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursă
Bursă
Acțiunile asiatice au crescut marți, în timp ce randamentele obligațiunilor au scăzut, stimulate de comentariile Rezervei Federale și de o scădere a prețului petrolului după creșterea de luni, de asemenea piețele au rămas prudente pe fondul violențelor din Orientul Mijlociu.

Piețele europene și americane păreau, de asemenea, pregătite să deschidă în creștere, cu contractele futures FTSE în creștere cu 0,78% și contractele futures E-mini pentru indicele S&P 500 în creștere cu 0,07%, conform Reuters.

Indicele MSCI al acțiunilor din regiunea Asia-Pacific a redus câștigurile de dimineață crescând cu 0,81%.

Banca americii ar putea renunța la majorarea dobânzilor

Oficiali Fed au indicat luni că randamentele în creștere ale titlurilor de trezorerie ar putea determina banca centrală să renunțe la noi majorări de dobândă, contribuind la stimularea creșterii prețurilor obligațiunilor, după ce aceste piețe au fost închise în ziua precedentă în SUA și la Tokyo.

O serie de date economice și comerciale, inclusiv date privind inflația din SUA și date privind creditul și comerțul din China, urmează să fie publicate în cursul săptămânii viitoare.

Piețele urmăresc însă îndeaproape confruntările militare dintre Israel și gruparea islamistă palestiniană Hamas, după atacul surpriză de sâmbătă, care a ucis sute de israelieni.

"Este destul de devreme pentru a evalua impactul semnificativ a ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu și ce înseamnă de fapt pentru piețe", a declarat Kerry Craig, strateg de piață la nivel mondial la JPMorgan Asset Management.

Acțiunile americane au încheiat luni în creștere, acțiunile din sectorul energetic crescând odată cu prețul petrolului. Indicele S&P 500 a încheiat în creștere cu 3,5%.

Reacția inițială a piețelor la evoluțiile din Orientul Mijlociu a fost un acces de aversiune față de risc, au declarat analiștii de la National Bank of Australia într-o notă publicată marți.

Prețul petrolului a scăzut după ce luni a urcat cu peste 4%. Țițeiul Brent a scăzut cu 0,44%, la 87,76 dolari pe baril în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 0,49%, la 85,96 dolari pe baril.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel