Analiză Reuters: Ce efecte au avut ultimele evenimente internaționale asupra pieţei bursiere

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursă
Bursă
Acțiunile asiatice au crescut marți, în timp ce randamentele obligațiunilor au scăzut, stimulate de comentariile Rezervei Federale și de o scădere a prețului petrolului după creșterea de luni, de asemenea piețele au rămas prudente pe fondul violențelor din Orientul Mijlociu.

Piețele europene și americane păreau, de asemenea, pregătite să deschidă în creștere, cu contractele futures FTSE în creștere cu 0,78% și contractele futures E-mini pentru indicele S&P 500 în creștere cu 0,07%, conform Reuters.

Indicele MSCI al acțiunilor din regiunea Asia-Pacific a redus câștigurile de dimineață crescând cu 0,81%.

Banca americii ar putea renunța la majorarea dobânzilor

Oficiali Fed au indicat luni că randamentele în creștere ale titlurilor de trezorerie ar putea determina banca centrală să renunțe la noi majorări de dobândă, contribuind la stimularea creșterii prețurilor obligațiunilor, după ce aceste piețe au fost închise în ziua precedentă în SUA și la Tokyo.

O serie de date economice și comerciale, inclusiv date privind inflația din SUA și date privind creditul și comerțul din China, urmează să fie publicate în cursul săptămânii viitoare.

Piețele urmăresc însă îndeaproape confruntările militare dintre Israel și gruparea islamistă palestiniană Hamas, după atacul surpriză de sâmbătă, care a ucis sute de israelieni.

"Este destul de devreme pentru a evalua impactul semnificativ a ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu și ce înseamnă de fapt pentru piețe", a declarat Kerry Craig, strateg de piață la nivel mondial la JPMorgan Asset Management.

Acțiunile americane au încheiat luni în creștere, acțiunile din sectorul energetic crescând odată cu prețul petrolului. Indicele S&P 500 a încheiat în creștere cu 3,5%.

Reacția inițială a piețelor la evoluțiile din Orientul Mijlociu a fost un acces de aversiune față de risc, au declarat analiștii de la National Bank of Australia într-o notă publicată marți.

Prețul petrolului a scăzut după ce luni a urcat cu peste 4%. Țițeiul Brent a scăzut cu 0,44%, la 87,76 dolari pe baril în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 0,49%, la 85,96 dolari pe baril.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm

pixel