AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
”Da, mai ales la Bursă sunt foarte mult bani care au legătură cu finanțările verzi. Asta e și problema pe care o avem, și nu doar în România: nu sunt proiecte verzi pe câți bani verzi sunt. Și atunci trebuie să creștem capacitatea. Sunt multe lucruri de făcut ca să creștem capacitatea pieței de a se finanța verde. Și noi avem la Bursă, e un subiect de foarte mare interes pentru noi, pe zona de ESG, pe zona de finanțare verde.
Avem și foarte multe demersuri: în zona educațională, în zona de standardizare a raportărilor, avem o colaborare cu Sustainalytics care este unul dintre cei mai mari provideri de scoruri ESG și de opinii legate de proiecte verzi la nivel mondial. Au foarte multe birouri în România și ne ajută pe zona aceasta. Toate companiile care sunt listate la Bursa de Valori București, au calculat astfel de scoruri ESG. 21 sunt deja publice”, a declarat Adrian Tănase, subliniind că sunt multe lucruri de făcut și ”trebuie să prioritizăm în primul rând capacitatea pieței de a atrage acești bani”.
Nu pot să nu fac referire la Hidroelectrica, a continuat Directorul General al BVB. ”Fiind o companie verde și în plin proces de listare care, sperăm, să se închidă cu succes, vor fi foarte mulți bani verzi care vor veni și în Hidroelectrica. Sunt și chestiuni care țin de reglementare pe care trebuie să le facem, trebuie să creăm instrumente prin care să atragem bani pe sectorul verde”, a continuat Adrian Tănase.
Potrivit spuselor sale, ”sunt foarte mulți bani verzi care intră prin așa-numitele REIT-uri (Real Estate Investment Trust), care nu sunt însă reglementare în România, dar sper să le avem reglementate. Este o lipsă a pieței financiare din România”, a punctat Directorul General al BVB.
”Da, este o zonă de interes. Bursa fiind o alternativă este chiar în centrul acestor bani verzi care vin către companii. Și vrem să vem cât mai multe deal-uri verzi care se întâmplă pe piață. De fapt, ele chiar se întâmplă”, a spus Tănase, menționând, în acest sens, ”emisiuni de obligațiuni făcute mai ales de bănci, dar și de o singură companie care se numește Autonom. Sunt cam două miliarde de euro finanțări verzi, până acum. Lucrurile încep să se miște, însă trebuie să identificăm ceea ce trebuie făcut, astfel încât să accelerăm atragerea acestor bani. Cum am spus la început, sunt foarte mulți bani, nu prea sunt proiecte. Dar acest lucru se întâmplă la nivel mondial”, a concluzionat Adrian Tănase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...