Fondurile tranzacționate la bursă în Bitcoin au adus 4,6 miliarde de dolari la o zi de la lansare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bitcoin
Bitcoin
Bitwise, un manager de active cripto, a declarat vineri că veniturile produse de fondul său tranzacționat la bursă (ETF) de Bitcoin este de 240 de milioane de dolari, cea mai mare sumă dintre cele 10 produse de acest tip care au început să fie tranzacționate joi.

Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) a aprobat săptămâna aceasta 11 ETF-uri de Bitcoin, după o luptă de un deceniu cu industria activelor digitale. În prima zi de tranzacționare, acțiuni în valoare de 4,6 miliarde de dolari au fost tranzacționate între toate produsele, potrivit datelor LSEG de joi, care urmăresc activitatea totală de tranzacționare, informează Reuters.

Fondurile Grayscale, BlackRock și Fidelity au dominat tranzacțiile totale de joi, au arătat datele LSEG.

Produsele marchează un moment important pentru industria criptomonedelor, care urmează să testeze dacă activele digitale - considerate încă de mulți profesioniști ca fiind riscante - pot obține o acceptare mai largă în acest domeniu. Piața urmărește îndeaproape intrările în primele lor zile de tranzacționare.

ProShares Bitcoin Strategy ETF, primul ETF futures pe bitcoin aprobat de SEC în 2021, a acumulat active de 1 miliard de dolari în primele sale zile de tranzacționare.

"A egala performanța BITO din prima săptămână ar însemna într-adevăr un succes semnificativ, mai ales având în vedere starea actuală a ciclului de piață", a declarat Anthony Rousseau, șeful departamentului de soluții de brokeraj de la TradeStation.

Grayscale a primit joi aprobarea de a transforma trustul său existent de bitcoin într-un ETF, creând peste noapte cel mai mare ETF de bitcoin din lume, cu peste 28,6 miliarde de dolari în active aflate în administrare. Produsul său a înregistrat joi ieșiri de 95 de milioane de dolari, potrivit unei surse familiarizate cu această chestiune.

Anterior, SEC respinsese toate ETF-urile spot de bitcoin din cauza preocupărilor legate de protecția investitorilor. Președintele SEC, Gary Gensler, a declarat miercuri că aprobările nu reprezintă o susținere a Bitcoin, numindu-l un "activ speculativ și volatil".

Cu toate acestea, acordul de reglementare a declanșat o competiție intensă pentru cota de piață în rândul emitenților.

Franklin Templeton a redus vineri comisionul pentru ETF-ul său bitcoin la 0,19% - cel mai mic de până acum - și a renunțat în totalitate la comisioane pentru primele 10 miliarde de dolari în active administrate ale produsului până în august.

După ce ETF-ul său a început să se tranzacționeze joi, Valkyrie și-a redus comisioanele a doua oară la 0,25%. ETF-ul Valkyrie Bitcoin a înregistrat un flux de 29,44 milioane de dolari în prima zi de tranzacționare, a declarat compania. 

CEO-ul Valkyrie, Leah Wald, după închiderea pieței joi, a numit-o "o zi de tranzacționare de succes".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel