Indicele global de acțiuni MSCI a început tranzacțiile din trimestrul al patrulea cu un declin

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Bursă
Bursă
Indicele global de acțiuni MSCI a început tranzacțiile din trimestrul al patrulea cu un declin, în condițiile în care randamentele titlurilor de stat americane și dolarul au crescut, în timp ce investitorii se temeau că ratele vor rămâne mai mult timp la un nivel ridicat.

Valorile acțiunilor americane au fost mixte, în timp ce cu ceva timp în urmă, în Europa, acțiunile au închis în scădere după ce datele PMI din septembrie, un indicator economic cheie, au arătat că activitatea manufacturieră este încă în scădere. Totuși, industria prelucrătoare din SUA a făcut un pas înainte spre redresare în septembrie, deoarece producția a crescut și ocuparea forței de muncă și-a revenit.

În timp ce vicepreședintele Rezervei Federale a SUA pentru supraveghere, Michael Barr, a declarat că, în opinia sa, rata dobânzii de politică monetară a Fed se află "la sau aproape" de un nivel suficient de restrictiv pentru a reduce inflația, el a mai spus că ratele vor trebui să rămână ridicate pentru o perioadă de timp, arată Reuters.

Între timp, președintele Fed, Jerome Powell, a reiterat accentul pus de banca centrală pe controlul inflației, afirmând că stabilitatea prețurilor este necesară pentru a promova o piață a muncii puternică și susținută.

"Vânzarea de obligațiuni a continuat. Există o combinație între o creștere economică mai mare decât se aștepta și faptul că Fed trebuie să mențină ratele mai ridicate pentru mai mult timp și îngrijorarea generală că Statele Unite nu-și rezolvă problemele fiscale", a declarat Chris Zaccarelli, director de investiții la Independent Advisor Alliance din Charlotte.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 198,93 puncte, sau 0,59%, la 33.308,57, S&P 500 a pierdut 22,24 puncte, sau 0,52%, la 4.265,81, iar Nasdaq Composite a adăugat 9,67 puncte, sau 0,07%, la 13.228,99.

Indicele pan-european STOXX 600 a închis anterior în scădere cu 1,03%, iar indicatorul MSCI al acțiunilor din întreaga lume a pierdut 0,82%.

În ceea ce privește titlurile de Trezorerie americane, obligațiunile de referință pe 10 ani au crescut cu 10,8 puncte de bază la 4,679%, de la 4,571% vineri seara. Obligațiunile pe 30 de ani au crescut ultima dată cu 8,6 puncte de bază, la un randament de 4,7946%. Obligațiunea cu scadența la 2 ani a fost ultima dată în creștere cu 5,6 puncte de bază, ajungând la un randament de 5,102%, de la 5,046%.

În ceea ce privește valutele, indicele dolarului a urcat, acumulând patru săptămâni consecutive de creșteri după ce legea de finanțare provizorie a fost adoptată și după datele economice care au sprijinit opinia că Fed din SUA va trebui să mențină ratele la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp.

Indicele dolarului a crescut cu 0,602%, iar euro a scăzut cu 0,74%, la 1,0492 dolari.

Yenul japonez s-a devalorizat cu 0,28% față de dolar, la 149,75 pe dolar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel