Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
Întrebat publicația Politico, la începutul acestui an, pe cine caută ca sursă de inspirație, dl Vance a făcut o pauză, apoi l-a citat pe Charles de Gaulle.
Ar putea această admirație transatlantică să fie o veste bună pentru Europa, care are mare nevoie de aliați în tabăra lui Trump de care se teme că va reveni la putere la Washington în ianuarie? Răspunsul este c nu prea. Ceea ce Vance admiră de fapt la De Gaulle era ”încrederea în sine” pe care o emana în numele țării sale, o expresie diplomatică pentru a le spune aliaților să se ducă dracului atunci când avea chef (așa cum făcea fostul lider cu NATO atunci când nu-i plăcea o anumită decizie). În aceste condiții este puțin probabil ca europenii îngrijorați în privința suspendării sprijinulului acordat de SUA pentru Ucraina să fie liniștiți.
Citește și: Miliardarii din spatele lui Donald Trump
Atmosfera pesimistă a cuprins Europa pe măsură ce revenirea la Casa Albă a lui a devenit nu doar posibilă, ci probabilă. Alegerea de către fostul președinte a unei figuri a establishment-ului republican pentru funcția de vicepreședinte ar fi putut calma neliniștile stârnite de promisiunile anterioare conform cărora războiul din Ucraina va fi soluționat „în 24 de ore”.
JD Vance însă nu este așa. Retorica sa maga despre Europa emană o sfruntare curajoasă perfecționată de Trump. Dacă omul din fruntea listei are un sentiment visceral că America este furată de europenii care se zgârcesc la apărare, alegerea vicepreședintelui său adaugă un strat de indiferență față de ceea ce se întâmplă într-o țară îndepărtată despre care știe prea puțin.
Vance declara într-un interviu că: „Nu-mi pasă cu adevărat ce se întâmplă cu Ucraina”. La începutul acestui an, republicanul a fost vârful de lance al opoziției față de un plan de ajutor militar în valoare de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, apoi a lipsit de la o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski. Un acord de pace propus de Vance prevede ca Ucraina să piardă mult teritoriu și să accepte „neutralitatea”, două dintre cerințele Kremlinului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...