Insolvențele se mută în Capitală: Bucureștiul înregistrează un val de falimente!
Scade numărul firmelor intrate...
Robotul autonom, de un metru lungime, care este capabil să opereze în apă, dispune de rute independente ce îi permit să se deplaseze pe sub gheaţă, a informat marţi Divizia Australiană Antarctica (AAD) într-un comunicat.
Elon Musk vrea să construiască un oraș pe Marte
Robotul este capabil "să se fixeze pe stratul inferior al gheţii şi să se mişte cu ajutorul roţilor, astfel încât se poate apropia de stratul dintre gheaţă şi apă pentru a efectua măsurători sensibile", a explicat Andy Klesh, de la Jet Propulsion Laboratory al NASA într-un comunicat.
De asemenea, robotul care va fi testat în Antarctica în jurul staţiei australiene Casey timp de trei săptămâni ar putea rămâne, asemeni unui submarin, instalat perioade de lungi de timp într-un singur loc pentru a economisi energie.
NASA preconizează să ajungă pe Jupiter în 2025 pentru a cerceta una dintre lunile sale îngheţate, Europa, unde se crede că există mari posibilităţi să găsească dovezi ale vieţii extraterestre în Sistemul Solar.
"Misiunea Galileo a NASA pe Jupiter de la sfârşitul anului 1990 a investigat lunile acestei planete, inclusiv Europa. Au fost găsite dovezi ale unui ocean sărat aflat sub stratul gros de gheaţă al Europei, precum şi un fund oceanic stâncos", a declarat Kevin Hand, cercetător al NASA.
"Acest ocean sărat ar putea avea cantitatea dublă de apă a Terrei şi dispune de toate ingredientele necesare pentru a dezvolta în interior organisme simple de viaţă", a precizat expertul de la Jet Propulsion Laboratory într-un comunicat.
Pe luna Europa, NASA va trebui să sfredelaescă între 10 şi 20 de kilometri de gheaţă înainte de a putea ajunge la apă, o problemă care încă nu a fost rezolvată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Scade numărul firmelor intrate...
Papa Francisc, reformatorul...
Acționarii au aprobat în AGA un...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...