Nvidia, percheziții la sediul din Franța al gigantului industrie de procesoare

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Nvidia / Foto: Nvidia / Flickr
Nvidia / Foto: Nvidia / Flickr
Autoritatea antitrust din Franța a efectuat săptămâna trecută percheziții la birourile Nvidia din această țară.

Gigantul din industria procesoarelor a ridicat suspiciuni că s-a angajat în practici anticoncurențiale, potrivit Wall Street Journal, care citează surse apropiate de achetă, care au identificat Nvidia ca fiind subiectul percheziției, în ciuda faptului că a fost dezvăluită public ce entitate a fost vizată.

Autoritatea franceză pentru concurență a făcut cunoscut public ca a desfășurat un raid, dar nu a comunicat ce practică comercială sau ce companie a fost investigată în mod special - deși a dezvăluit că firma își desfășoară activitatea în "sectorul plăcilor grafice", potrivit WSJ.

Un judecător a aprobat perchezițile - o operațiune care a urmat unei anchete mai ample în sectorul de cloud computing, efectuată de autoritatea de concurență, care a invocat preocupări legate de faptul că societățile din acest sector ar putea folosi resursele lor de calcul pentru a exclude alți concurenți, potrivit WSJ.

Un raport al autorității de concurență din iunie spune că autoritățile de reglementare a concurenței vor trebui să se asigure că jucătorii mai mari din sectorul tehnologiei cloud nu împiedică dezvoltarea concurenților mai mici.

Capitalizarea de piață a Nvidia începând de joi este de 1.000 de miliarde de dolari, un salt masiv de la valoarea de piață de 369 de miliarde de dolari cu care se lăuda în ianuarie.

Pe burse, prețul acțiunilor Nvidia a închis joi în creștere cu peste 1%, la 430,89 dolari. Acțiunile companiei au crescut cu aproximativ 200% de la începutul anului, când se tranzacționau în jurul valorii de 143 de dolari pe acțiune.

Nvidia a spulberat toate așteptările de pe Wall Street

Nvidia este cel mai mare producător de tehnologie de cipuri utilizate pe consolele de jocuri, calculatoare și inteligență artificială generativă. Alți giganți din domeniul tehnologiei, precum Microsoft, Google, Facebook și Amazon, sunt unii dintre cei mai mari clienți ai Nvidia de mai mulți ani. AI-ul generativ a devenit unul dintre principalele motive pentru care aceste companii cumpără hardware de la producătorul de cipuri. Nvidia a spulberat așteptările de pe Wall Street în raportul său recent privind rezultatele, înregistrând vânzări de 13,5 miliarde de dolari și un profit pe acțiune de 2,45 dolari în ultimul trimestru. Nvidia se așteaptă la vânzări de 16 miliarde de dolari în trimestrul curent, potrivit ultimului său raport de profit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

Blackout. Spania a decretat stare de urgenţă

Stare de urgenţă în Spania.

Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Foto: Freepik.com
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
Centrala nucleara. Foto: Pexels.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Foto: Mihai Ciobanu
Foto: REUTERS
Haos pe străzile din Spania
Foto: Freepik.com
Transportor GNL / sursa foto: Freepik.com /@sharpiloandrey
Birou gol / FOTO: Facebook
Rabla 2023. Foto: Pexels.com
 Blackout
Lucrători pe linii de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar
Senatul Romaniei
Inteligență artificială
Muncitori instalează panouri fotovoltaice / Foto: Unsplash
Baterii / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
Dacia 1300
Cosmin Marinescu

România Europeană – tablou grafic comparativ în Economic@BNR

Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...

Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
Analiză / FOTO: Freepik

pixel