Nvidia, percheziții la sediul din Franța al gigantului industrie de procesoare
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Nvidia / Foto: Nvidia / Flickr
Nvidia / Foto: Nvidia / Flickr
Autoritatea antitrust din Franța a efectuat săptămâna trecută percheziții la birourile Nvidia din această țară.

Gigantul din industria procesoarelor a ridicat suspiciuni că s-a angajat în practici anticoncurențiale, potrivit Wall Street Journal, care citează surse apropiate de achetă, care au identificat Nvidia ca fiind subiectul percheziției, în ciuda faptului că a fost dezvăluită public ce entitate a fost vizată.

Autoritatea franceză pentru concurență a făcut cunoscut public ca a desfășurat un raid, dar nu a comunicat ce practică comercială sau ce companie a fost investigată în mod special - deși a dezvăluit că firma își desfășoară activitatea în "sectorul plăcilor grafice", potrivit WSJ.

Un judecător a aprobat perchezițile - o operațiune care a urmat unei anchete mai ample în sectorul de cloud computing, efectuată de autoritatea de concurență, care a invocat preocupări legate de faptul că societățile din acest sector ar putea folosi resursele lor de calcul pentru a exclude alți concurenți, potrivit WSJ.

Un raport al autorității de concurență din iunie spune că autoritățile de reglementare a concurenței vor trebui să se asigure că jucătorii mai mari din sectorul tehnologiei cloud nu împiedică dezvoltarea concurenților mai mici.

Capitalizarea de piață a Nvidia începând de joi este de 1.000 de miliarde de dolari, un salt masiv de la valoarea de piață de 369 de miliarde de dolari cu care se lăuda în ianuarie.

Pe burse, prețul acțiunilor Nvidia a închis joi în creștere cu peste 1%, la 430,89 dolari. Acțiunile companiei au crescut cu aproximativ 200% de la începutul anului, când se tranzacționau în jurul valorii de 143 de dolari pe acțiune.

Nvidia a spulberat toate așteptările de pe Wall Street

Nvidia este cel mai mare producător de tehnologie de cipuri utilizate pe consolele de jocuri, calculatoare și inteligență artificială generativă. Alți giganți din domeniul tehnologiei, precum Microsoft, Google, Facebook și Amazon, sunt unii dintre cei mai mari clienți ai Nvidia de mai mulți ani. AI-ul generativ a devenit unul dintre principalele motive pentru care aceste companii cumpără hardware de la producătorul de cipuri. Nvidia a spulberat așteptările de pe Wall Street în raportul său recent privind rezultatele, înregistrând vânzări de 13,5 miliarde de dolari și un profit pe acțiune de 2,45 dolari în ultimul trimestru. Nvidia se așteaptă la vânzări de 16 miliarde de dolari în trimestrul curent, potrivit ultimului său raport de profit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel