Prețul aurului s-a prăbușit în ultimele două zile, căzând pe măsură ce temerile legate de volatilitatea pieței se atenuează - metalul prețios părând să intre într-o frază de corecție.
Activul de refugiu a alunecat de la 1.993 de dolari pe uncie la începutul săptămânii la 1.957 de dolari pe uncie în tranzacțiile de marți după-amiază pe piața la vedere, o scădere de aproape două procente.
Acest lucru contrastează puternic cu mega raliul de luna trecută, când prețurile au depășit bariera de 2.000 de dolari pe uncie, alimentat de temerile legate de instabilitatea economică pe măsură ce conflictul dintre Israel și Hamas se intensifica.
În timp ce persistă temerile legate de conflictul care ar putea duce la un război regional, prețurile au fost reduse în condițiile în care Rezerva Federală a SUA a transmis piețelor semnale că a terminat cu creșterea ratelor.
Rezerva Federală a menținut ratele dobânzilor între 5,25% și 5,5%, urmând o abordare curajoasă pentru a controla inflația.
Ole Hansen, șeful departamentului de strategie privind mărfurile de la Saxo Bank, a afirmat că răspunsul șefului Fed, Jerome Powell, a surprins observatorii pieței, care au indicat aurul ca fiind un activ cheie de refugiu.
"Comentariile sale au amplificat nedumerirea traderilor care, în timpul săptămânii de raportare, s-au concentrat pe piețele afectate de îngrijorările geopolitice, de creșterea bruscă a randamentelor Trezoreriei și de un dolar puternic care a condus la riscul de slăbiciune economică. Trei săptămâni de acumulări aproape record de aur au lăsat metalul expus la o corecție sau, cel mai bine, la o perioadă de consolidare", a declarat Hansen.
Unii analiști au considerat că 2.000 de dolari pe uncie reprezintă o barieră psihologică pentru investitori, metalul luptând să se mențină la această bornă în acest an. Aceștia mai sunt de părere că după scăderile de azi, aurul pare să intre într-o fază de corecție, după ce nu a reușit să depășească în mod semnificativ pragul de 2.000 de dolari. Poate că asistăm la o dezangajare a unor riscuri geopolitice de pe piețe sau doar la o corecție tehnică a creșterii din ultima lună, dar ultimele două sesiuni nu au fost grozave.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...