Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Este a zecea ajustare a prețurilor carburanților în această lună. Anterior, pe 23 noiembrie, Petrom a crescut doar prețul motorinei cu 3 bani pe litru, ceea ce a dus la mărirea diferenței de preț între motorină și benzină la 24 de bani pe litru. Iată care sunt prețurile oferite astăzi, 26 noiembrie, de benzinării din București.
BENZINA STANDARD
Cel mai mic preț: 7.02 lei/litru - Petrom, str. Herescu Petre 2. Prețul cel mai mare oferit de Petrom este de 7,09 lei/litru și se găsește la cele mai multe dintre stațiile din Capitală.
Cel mai mare preț: 7,18 lei/litru - Ca de obicei, pe acest segment regăsim benzinăriile MOL, OMV și Rompetrol.
BENZINA SUPERIOARĂ
Cel mai mic preț: 7,58 lei/litru - Petrom, str. Dr. Herescu Petre nr 2A. La această categorie de carburanți, prețurile Petrom ajung, în București, la 7,65 lei/litru.
Cel mai mare preț: 7,88 lei/litru - Se regăsește la doar patru benzinării MOL, două de pe Șos Colentina, una de pe Șos Fundeni 161 și ultima de pe str. Chișcani 1.
MOTORINA STANDARD
Cel mai mic preț: 7,28 lei/litru - Socar, str. Vasile Lascăr 141. În cazul Petrom, cel mai mic preț oferit de compani este de 7,30 lei/litru.
Cel mai mare preț: 7,41 lei/litru - Tot la MOL, OMV și Rompetrol se regăsesc aceste tarife. În ce privește Petrom, cel mai mare preț oferit astăzi este de 7,33 lei/litru.
MOTORINA SUPERIOARĂ
Cel mai mic preț: 7,66 lei/litru - este afișat la cele mai multe dintre benzinăriile Lukoil. La Petrom, cel mai mic preț la motorina superioară este 7,71 lei/litru.
Cel mai mare preț: 7,97 lei/litru - Doar două benzinării MOL au afișat acest preț, ambele de pe Șos Colentina. La Petrom, prețul cel mai mare la motorina superioară este 7,74 lei/litru.
Prețurile la petrol s-au stabilizat în primele tranzacții de miercuri, piețele analizând impactul potențial al unui acord de încetare a focului între Israel și Hezbollah, înaintea reuniunii OPEC+ programată pentru duminică.
În aceste condiții, contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2 cenți, ajungând la 72,79 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) erau cotate la 68,73 dolari pe baril, în scădere cu 4 cenți. Ambele indicii au scăzut marți, după ce Israelul a acceptat un acord de încetare a focului cu Hezbollahul libanez.
Un acord de încetare a focului între Israel și Hezbollah va intra în vigoare miercuri, după ce ambele părți au convenit asupra unei înțelegeri mediate de SUA și Franța. Acordul deschide calea pentru încheierea conflictului la granița israeliano-libaneză, care a provocat mii de victime de la declanșarea războiului din Gaza anul trecut.
„Participanții de pe piață analizează dacă încetarea focului va fi respectată”, a comentat Hiroyuki Kikukawa, președintele NS Trading, o unitate a Nissan Securities. Potrivit precizărilor sale, WTI ar urma să fie tranzacționat într-un interval de 65-70 dolari pe baril, ”luând în considerare condițiile meteorologice din timpul iernii din emisfera nordică, o posibilă creștere a producției de petrol și gaz de șist sub viitoarea administrație Donald Trump în SUA, precum și tendințele cererii din China”.
OPEC+, organizația țărilor exportatoare de petrol și aliații săi conduși de Rusia, discută despre o posibilă amânare a majorării planificate a producției de petrol, care urma să înceapă în ianuarie, au declarat marți două surse din grup, înaintea unei reuniuni din 1 decembrie pentru a decide politica pentru începutul lui 2025.
Grupul produce aproximativ jumătate din petrolul mondial și planificase eliminarea treptată a reducerilor de producție prin creșteri mici pe parcursul anilor 2024 și 2025. Însă încetinirea cererii din China și pe plan global, alături de creșterea producției în afara grupului, au pus sub semnul întrebării acest plan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...