Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Prețul cuprului cu livrare la trei luni a crescut, la London Metal Exchange (LME), cu 0,3% la 8 584 USD/tonă la 0420 GMT, în timp ce cel mai tranzacționat contract de cupru cu livrare în februarie de la Shanghai Futures Exchange (SHFE) a scăzut cu 0,3%, la 68 780 de yuani (9 652,79 USD) pe tonă.
Activitatea industrială din China a crescut într-un ritm mai rapid în decembrie datorită câștigurilor mai mari în producție și a comenzilor noi, dar încrederea întreprinderilor pentru 2024 a rămas scăzută, a arătat un sondaj din sectorul privat.
Cu toate acestea, o anchetă separată publicată duminică a arătat că activitatea manufacturieră a Chinei s-a contractat pentru a treia lună consecutiv în decembrie, întunecând perspectivele de redresare economică ale țării și pledând pentru noi măsuri de relansare.
Industria prelucrătoare este unul dintre principalii consumatori de metale industriale.
Prețurile cuprului au fost susținute de stocurile scăzute din depozitele SHFE < CU-STX-SGH>, care au fost de 30 905 de tone la sfârșitul anului și mai mult de jumătate din nivelul stocurilor la finalul anului 2022.
Cu toate acestea, prețurile metalelor au fost ușor influențate de rezistența indicelui dolarului, care a crescut în prima zi a anului, în timp ce atenția se îndreaptă spre datele economice din această săptămână care ar putea oferi indicii privind viitoarele acțiuni ale Rezervei Federale.
Un dolar mai puternic face ca metalele să fie mai scumpe pentru deținătorii altor valute.
Aluminiul din LME a scăzut cu 0,5% la 2 371,50 $ pe tonă, nichelul cu 0,1% la 16 590 $, zincul cu 1,1% la 2 628,50 $, staniu cu 0,9% la 25 180 $, în timp ce plumbul a crescut cu 0,5%, la 2 078 $.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...