Prețul gazului natural s-a prăbușit, în Europa
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sondă de petrol și gaze
Sondă de petrol și gaze
Dacă în cazul prețurilor la gaze se poate vorbi despre o prăbușire, pe piața petrolului se observă doar o ușoară scădere. Oricum e bine! 

Prețurile gazelor naturale în Europa au scăzut după ce compania australiană Woodside Energy și sindicatele au ajuns la un acord de principiu, evitând astfel o posibilă întrerupere a aprovizionării globale cu gaze naturale lichefiate, transmit agențiile de presă.

Prețurile de referință ale gazelor la  Dutch Title Transfer Facility s-au prăbușit cu 10%, ajungând la 33 de euro pe megawatt/oră.  Membrii sindicatului urmează să ratifice acordul astăzi acordul convenit ieri, precizează Reuters, citând o declarație a sindicatului.

”Ceea ce înseamnă că, începând chiar de astăzi, am putea asista la o scădere a prețului la gazul natural european, precum și la gazul natural lichefiat asiatic”, a adăugat sindicatul în comunciat remis spre difuzare presei. 

În ceea ce privește prețul petrolului, el a înregistrat o nouă scădere ușoară pe fondul îngrijorărilor de tot felul care domină piața, principalele preocupări fiind legate de ofertă, după cum au explicat experții ANZ Bank. 

Negocieri

Potrivit informațiilor băncii, Administrația Biden a angajat, se pare, discuții cu Venezuela în vederea unei eventuale relaxări a sancțiunilor care au împiedicat vânzările de petrol, dar un acord este încă departe de a fi încheiat. Veste care vine pe fondul perspectivelor de reluare a negocierilor privind un acord nuclear între Statele Unite și Iran.

Scăderea prețurilor a fost limitată de o scădere a stocurilor comerciale de țiței din SUA de 6,1 milioane de barili, potrivit Administrației americane pentru informații în domeniul energiei, a precizat ANZ.

În mod similar, stocurile globale de petrol onshore au scăzut la un minim al ultimelor șase luni de 3,37 miliarde de barili, potrivit firmei de analiză energetică Kpler. Cea mai mare parte a declinului a avut loc în China, unde ratele de operare la rafinăriile de stat au atins un nivel record luna aceasta. Acest lucru sugerează o cerere sănătoasă, potrivit băncii.

Petrolul Brent a pierdut 0,4%, la 82,92 dolari pe baril, iar West Texas Intermediate a scăzut cu 0,4%, la 78,54 dolari pe baril.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel