AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Oricât ar părea de paradoxal, dar este puțin probabil ca evenimentele din Orientul Mijlociu să dea peste cap piețele petroliere în cursul acestui an. Mai mult, oferta globală abundentă va menține prețurile în jurul valorii de 80 de dolari/baril, adică nivelul actual.
Agenția Reuters a realizat acest sondaj în rândul a 40 de economiști și analiști, iar în opinia lor prețul mediu al țițeiului marca Brent va fi de 81,13 dolari pe baril în 2024, în scădere ușor față de consensul de 81,44 dolari obținut în ianuarie. Previziunea pentru țițeiul american a fost redusă la 76,54 dolari pe baril, de la 77,26 dolari luna trecută.
„Tensiunile din Marea Roșie au un impact mai mic, deoarece există și alte rute”, a declarat John Paisie, președintele Stratas Advisors, referindu-se la atacurile houthis din Yemen asupra transportului maritim. Este adevărat, s-a simțit, la un moment, o oarecare neliniște legată de rezistența lanțurilor de aprovizionare, dar se pare că toți s-au obișnuit cu actualele vremuri anormale și preferă să găsească imediat soluții decât să intre inutil în panică.
„Greu de crezut că volumele de petrol livrate vor fi afectate, investitorii sunt convinși că răul cel mai rău a trecut, astfel că elementele fundamentale ale cererii și ofertei vor fi un factor mai important pe măsură ce avansăm în al doilea și al treilea trimestru”, a adăugat analistul.
Citește și Piața petrolului. Goldman Sachs nu prevede nimic senzațional pentru 2024
Potrivit prognozelor băncii americane Goldman Sachs, petrolul Brent nu va urca, anul acesta, mai sus de 87 de dolari/baril. „Chiar dacă ar interveni vreo nenorocire, capacitățile de producție neutilizate au atins cel mai înalt nivel din ultimii ani, ceea ce va menține, pe piață, sentimentul de echilibru și stabilitate”, a adăugat Florian Grunberger, de la Kpler.
Cei mai mari producători din OPEC și unii dintre aliații lor - un grup cunoscut sub numele de OPEC+ - sunt în stare să pompeze mai mult petrol, având în vedere că acum robinetele sunt închise pe un sfert.
Citește și Megafuziune bancară în Statele Unite. Sunt în joc 35,3 miliarde dolari
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...