Președintele rus Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, în timpul căreia a discuta despre piața petrolului și OPEC+.
De asemenea, cele două părți au luat act de importanța colaborării în cadrul OPEC+, adăugând că membrii OPEC+ și-au îndeplinit în mod constant obligațiile de a menține echilibrul pieței și stabilitatea pe piețele energetice.
OPEC+ nu a reușit în mod constant să își îndeplinească obiectivele de producție pe durata acordului. În iunie, OPEC+ - cartelul petrolului care include atât Rusia, cât și Arabia Saudită - și-a crescut producția de petrol cu 390.000 bpd, dar majoritatea membrilor nu au reușit să își atingă obiectivele de producție. Cota OPEC în creșterea din iunie a fost de 210.000 bpd, în timp ce membrii non-OPEC care fac parte din grupul OPEC+ au crescut producția cu 180.000 bpd, potrivit unui studiu recent al Platts.
În ansamblu, aceasta a fost totuși cu peste 2,5 milioane bpd sub cota pentru întregul grup OPEC+.
Rusia și Arabia Saudită - cei mai mari doi producători din cadrul OPEC+ - au înregistrat cele mai mari creșteri de producție în iunie.
În timp ce grupul nu și-a atins obiectivele de producție, OPEC continuă să insiste că piața este în echilibru. Arabia Saudită susține de mult timp că nu poate face nimic în afară de ceea ce face deja pentru a ajuta piața petrolului și că piața este mult mai complexă decât simpla pompare de barili suplimentari de petrol.
Acest lucru nu l-a împiedicat pe președintele Joe Biden să ceară în mod repetat grupului să își mărească producția de petrol pentru a atenua prețurile ridicate la pompă din Statele Unite. Deși prețurile la benzină din SUA au scăzut în ultima lună, ajungând la 4,44 dolari, ele rămân cu 1,278 dolari peste nivelul de anul trecut, potrivit datelor AAA.
Convorbirea telefonică este doar cea mai recentă dintr-o serie de convorbiri între Arabia Saudită și Rusia, chiar și după invazia Rusiei în Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Trump și criptomonedele: Un...
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...