Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Scopul acestui proiect de lege este să reglementeze activitatea de intermediere imobiliară, precum și să stabilească modalitatea de organizare și funcționare a profesiei de intermediar imobiliar.
Una dintre cele mai importante modificări propuse constă în obligativitatea intermediarului imobiliar de a exercita activitatea exclusiv în baza unui contract scris cu clientul. Această măsură vizează remedierea situațiilor în care serviciile de intermediere imobiliară sunt furnizate doar pe baza unui acord verbal, iar implementarea unui contract scris va oferi un cadru legal mai clar pentru reglementarea drepturilor și obligațiilor părților implicate.
De asemenea, proiectul de lege stabilește că desfășurarea activității de intermediere imobiliară este condiționată de dobândirea calității de intermediar imobiliar, care să fie înscris într-un Registru Electronic Național al Intermediarilor Imobiliari (RENII) și să dețină o autorizație valabilă.
Pentru a obține calitatea de agent imobiliar sau broker imobiliar, persoanele interesate trebuie să îndeplinească anumite condiții, precum absolvirea unor cursuri de calificare, de minimum 1.080 de ore pentru agentul imobiliar și de minimum 180 de ore pentru brokerul imobiliar. De asemenea, acestea trebuie să susțină și să promoveze un examen de autorizare organizat de ANCPI (Agenția Națională pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară).
Mai mult, intermediarii imobiliari trebuie să fie asigurați pentru răspunderea profesională și să nu aibă antecedente penale pentru a putea accesa această profesie.
Proiectul de lege, care urmează să fie discutat în Parlament, are ca scop creșterea calității serviciilor oferite de intermediarii imobiliari și asigurarea unui cadru mai clar și mai transparent în domeniul tranzacțiilor imobiliare.
Pentru a intra în vigoare, acest proiect de lege trebuie să fie aprobat de Parlament, să fie promulgat de Președintele României și să fie publicat în Monitorul Oficial, Partea I.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...