Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Fondul suveran de investiții al Norvegiei, în valoare de 1.500 de miliarde de dolari, cel mai mare fond suveran din lume, ar trebui să își extindă portofoliul pentru a include investiții de capital privat în companii nelistate la bursă, a declarat marți banca centrală a țării într-o recomandare adresată guvernului, conform Reuters.
Aproximativ 3-5% din activele fondului ar putea fi mutate treptat în fonduri de private equity, echivalentul a 40-70 de miliarde de dolari, a precizat banca centrală într-un comunicat.
Ministerul norvegian de finanțe a cerut în martie consiliului executiv al Norges Bank, care administrează fondul, să evalueze dacă acțiunile necotate ar trebui adăugate ca o clasă de active. O decizie finală va fi luată în cele din urmă de către parlament anul viitor.
Fondul, care investește în străinătate surplusul de venituri din petrol și gaze al Norvegiei, este cel mai mare investitor bursier din lume, deținând aproximativ 1,5% din toate acțiunile cotate la nivel mondial și are participații în peste 9.200 de companii.
"Norges Bank consideră că este o evoluție naturală a strategiei de investiții ca investițiile în acțiuni necotate să fie permise în mod general", a scris banca centrală într-o scrisoare adresată Ministerului de Finanțe.
"Un univers de investiții mai larg va oferi mai multe oportunități de investiții și va ajuta fondul să beneficieze de o parte mai mare din crearea de valoare globală decât în prezent", a adăugat aceasta.
La sfârșitul lunii septembrie, 70,6% din activele fondului erau investite în acțiuni listate, 27,1% în titluri cu venit fix, 2,2% în proprietăți imobiliare necotate și 0,1% în infrastructura de energie regenerabilă necotată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...