BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au revenit miercuri peste pragul de 40 de euro pentru un Megawatt-oră, pe fondul unei posibile greve a muncitorilor de la unele facilităţi de gaze lichefiate din Australia, transmite Bloomberg.
În jurul orei 3:43 p.m., la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile futures la gaze naturale cu livrare în luna următoare erau în creştere cu 30%, până la 40,35 euro pentru un Megawatt-oră, după ce în cursul şedinţei au fost înregistrate creşteri de până la 40%.
Angajaţii din Australia ai firmelor Chevron Corp. şi Woodside Energy Group Ltd. au votat în favoarea demarării unei greve, care este posibil să afecteze livrările de gaze naturale lichefiate ale Australiei, ceea ce ar pune presiune pe piaţa mondială de GNL. Deocamdată nu este clar când anume ar urma să fie declanşată greva, dacă se va ajunge la această formă de protest.
Nick Campbell, director la firma de consultanţă Inspired Plc., spune că este posibil ca cumpărătorii asiatici să vină cu oferte mai mari pentru a-şi garanta importurile de gaze lichefiate şi a înlocui livrările din Australia care ar putea să fie perturbate, iar această situaţie ar afecta şi Europa. "Gazele lichefiate au devenit o sursă importantă de aprovizionare în mixul de gaze european şi de acea orice semnal că aceste livrări sunt în pericol duce la o creştere a preţurilor", spune Nick Campbell.
Există şi alţi factori care au impulsionat preţul gazelor în ultima perioadă. Printre acestea se numără diminuarea importurilor de gaze lichefiate în Europa în ultima lună şi livrările în creştere din Europa în Ucraina, care are capacităţi de depozitare disponibile. Potenţialele întârzieri în lucrările de mentenanţă la facilităţile de gaze din Norvegia reprezintă şi ele un risc. Însă pentru moment aceşti factori sunt contracaraţi de cererea redusă de gaze precum şi de faptul că gradul de umplere a depozitelor din Europa este la un nivel neobişnuit de mare pentru acest moment al anului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...