ANAF schimbă regulile: Noi impozite și obligații fiscale în formularul 100
ANAF a transmis că a modificat...
Potrivit sursei citate, deşi costurile forţei de muncă au crescut semnificativ în ultimul deceniu, mulţi asigurători continuă să plătească tarife raportate la anul 2014, ignorând evoluţiile pieţei.
"Analizând doar creşterea salariului minim pe economie, observăm o majorare de aproape 400% din 2014 până în 2025. Dacă ne raportăm comparativ, în anul 2014, salariul minim era de 900 de lei, iar în 2025 a ajuns la 4.050 de lei. Fac şi precizarea că în 90% din cazuri minim pe economie se raportează la munca necalificată. Conform aceleiaşi logici economice, tarifele pentru ora de manoperă ar trebui ajustate corespunzător. Dacă în 2014 un asigurător plătea 75 de lei pe ora de manoperă, astăzi acest tarif ar trebui să fie de minimum 375 de lei pe oră. Cu toate acestea, asigurătorii refuză să ajusteze real aceste tarife, ceea ce afectează sustenabilitatea service-urilor auto", a declarat Marian Lazar, prim-vicepreşedinte POSA, citat într-un comunicat al organizaţiei.
Reprezentanţii POSA avertizează că menţinerea unor tarife de manoperă sub nivelul pieţei pune presiune pe service-uri şi poate compromite calitatea reparaţiilor auto.
"Este esenţial ca vehiculele avariate să fie reparate de specialişti calificaţi, utilizând echipamente moderne şi materiale de calitate. Nimeni nu doreşte ca autoturismul său să fie reparat de personal necalificat, doar pentru că asigurătorii refuză să plătească un tarif corect pentru ora de manoperă. Aceasta nu este doar o problemă a service-urilor, ci afectează direct toţi proprietarii de vehicule asigurate RCA sau CASCO şi evident să nu omitem siguranţa rutieră", a subliniat reprezentantul POSA.
În aceste condiţii, POSA precizează că înţelege faptul că fiecare companie de asigurări trebuie să-şi adapteze strategiile financiare în funcţie de veniturile sale însă aceste ajustări nu pot fi transferate exclusiv în sarcina service-urilor auto.
"POSA solicită companiilor de asigurări să adopte o atitudine responsabilă şi să actualizeze tarifele de manoperă conform realităţilor economice. Această ajustare este esenţială nu doar pentru sustenabilitatea service-urilor auto, ci şi pentru protejarea asiguraţilor, care trebuie să beneficieze de reparaţii de calitate, realizate de specialişti", se mai arată în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
ANAF a transmis că a modificat...
Pe lângă modificările fiscale...
Activitate seismică intensă...
Donald Trump se lovește de...
Pariurile economice pe Trump...
Ministrul Mediului, Apelor și...
În spațiul public a apărut un...
Olaf Scholz, a spus în timpul unui discurs în...
Bursa de Valori de la București...
Luni, Klaus Iohannis a anunţat...
Președintele Donald Trump a...
Industria diamantelor din SUA...
Vicepreședintele Statelor...
Guvernul aprobă biletele de...
Programul DARPA „Theory of...
Canada pregătește o ripostă la tarifele americane.
Curs valutar BNR, 11 februarie...
Un pas înainte pentru...
Gigantul farmaceutic elvețian...