Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Negocierile din cadrul OCDE privind impozitarea giganților digitali s-au blocat din cauza opoziției mai multor țări, printre care Statele Unite, Arabia Saudită și India, a deplâns ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, înaintea unei reuniuni ministeriale a G20 care va avea loc săptămâna aceasta în India.
"În prezent, lucrurile sunt blocate, în special de Statele Unite, Arabia Saudită și India. Vom pleda pentru deblocarea situației", dar "șansele de reușită sunt slabe", a declarat ministrul în cadrul unui briefing de presă, pledând pentru o soluție europeană.
"Reamintesc că am indicat întotdeauna că, dacă țările G20 și OCDE nu vor reuși să se pună de acord asupra unei implementări practice a impozitării digitale, vom pleda pentru o implementare europeană a acesteia. Cred că am ajuns în acel moment", a adăugat Bruno Le Maire.
Ministrul a precizat, de asemenea, că Franța a pus deja în practică, la nivel național, o taxă pe marile companii digitale care "aduce la buget aproape 700 de milioane de euro pe an". Impozitarea giganților digitali constituie unul dintre cei doi piloni, cunoscut sub numele de pilonul 1, al acordului încheiat la OCDE pentru a stabili o bază pentru o concurență loială la nivel mondial în ceea ce privește impozitarea societăților.
Celălalt pilon, cunoscut sub numele de pilonul 2, este cel care stabilește un impozit minim de 15% pe profitul societăților. În privința acestui aspect, "lucrurile au progresat bine" și această impozitare minimă ar putea fi pusă în aplicare "în lunile următoare", potrivit lui Bruno Le Maire, chiar dacă Statele Unite continuă să aplice propriul sistem, numit Gilti.
Citește și Europa, criticată pentru eșecurile de pe piața energiei electrice
O arhitectură juridică prea complicată, deficiențe în materie de guvernanță, un sistem deficitar de supraveghere a pieței... În raportul său dat publicității marți, Curtea de Conturi Europeană nu cruță Europa în ceea ce privește modul în care a fost gestionată încercarea de a crea o piață internă a energiei electrice.
”Principala noastră concluzie este că există deficiențe în eforturile europene de integrare a pieței energiei electrice", a declarat Mihails Kozlovs, membrul Curții care a condus auditul. Proiectul de integrare a început încă din 1996, iar finalizare a acestuia fusese stabilită pentru 2014. Nu s-a reușit. De altfel, nici astăzi, piața nu este încă pe deplin integrată. UE se îndreaptă prea încet spre o piață comună a energiei electrice...
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...