Tensiuni SUA-Iran. Trump: Voi cere NATO să se implice mai mult
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
A fost un apel la pace
A fost un apel la pace
Niciun american nu a fost rănit de atacurile cu rachete aeriene efectuate de Iran asupra unor baze militare care adăpostesc trupe americane în Irak, a declarat preşedintele american Donald Trump miercuri, într-o declaraţie la Casa Albă. 

"Niciun american nu a fost rănit în atacul de aseară al regimului iranian./.../ Marile noastre forţe americane sunt pregătite pentru orice. Iranul pare să se retragă'', a spus Trump. ''Statele Unite vor impune ''imediat'' noi sancţiuni împotriva Iranului cât timp acesta nu-şi va schimba comportamentul.

”Atât cât sunt președintele SUA, Iranul nu va avea voie niciodată să aibă arme nucleare. Poporul american trebuie să fie fericit. Nici un american nu a fost rănit, nu sunt pierderi de vieți omenești. Daunele sunt minore. Forțele americane sunt pregătite pentru orice. Trupele americane vor rămâne în zona de conflict”, a anunțat Trump.

El a subliniat că ”regimul agresiv al Iranului a fost tolerat din 1979. Nu vom mai lăsa acest lucru să se întâmple. Săptămâna trecută am decis, la ordinul meu, să ucidem un terorist. Soleimani a fost responsabil pentru unele din cele mai mari nenorociri. Continuăm să reevaluăm situația și posibilitățile”, a continuat liderul de la Casa Albă.

Citește și Invadarea Iranului, o idee proastă! Riscuri pentru SUA

Donald Trump a afirmat că Iranul trebuie să își suspende acțiunile nucleare și să nu mai susțină teroriștii. ”A venit timpul ca Rusia, China, Marea Britanie și Germania să recunoască această realitate. Trebuie să lucrăm împreună. Iranul este o țară minunată, unde trebuie să se întoarcă pacea. Trebuie transmis un mesaj clar Iranului. Voi cere NATO să devină mai activ.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel