BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Sucursala de oțel a conglomeratului german Thyssenkrupp a anunțat că va reduce cu 11.000 numărul locurilor de muncă până în 2030, cu economii provenite din reducerea costurilor salariale, o nouă ilustrare a dificultăților cu care se confruntă producătorii de oțel europeni în fața concurenței chineze.
Reducerea costurilor
Aproximativ 5.000 de locuri de muncă în producție și administrare vor fi eliminate, în timp ce 6.000 vor fi externalizate, sau mai mult de 11% din totalul forței de muncă, a anunțat liderul producător de oțel german într-un comunicat de presă. Thyssenkrupp Steel, care de câțiva ani acumulează pierderi, dorește, de asemenea, să reducă, în medie cu 10%, costurile legate de forța de muncă”.
Aceste măsuri sunt „necesare pentru a îmbunătăți productivitatea și eficiența operațională a Thyssenkrupp Steel și pentru a atinge un nivel de cost competitiv”, a justificat comapnia măsurile preconizate. Acest proiect este o „catastrofă pentru angajații și industria din Renania de Nord-Westfalia”, leagănul grupului din vestul Germaniei, a venit replica puternicului sindicat IG Metall.
Un șantier va fi închis
În aprilie, conglomeratul industrial a anunțat o restructurare a filialei sale, business-ul său de bază, împovărat de creșterea costurilor la energie și de concurența chineză low-cost, în contextul unei tranziții energetice complexe și costisitoare. Potrivit planului prezentat luni, capacitățile de producție de oțel vor fi reduse până la un nivel cuprins între 8,7 și 9 milioane de tone, față de 11,5 milioane în prezent.
În plus, șantierul Kreuztal-Eichen (vestul Germaniei), care are 1.000 de angajați conform presei locale, va fi închis. În același timp, grupul intenționează în continuare să se separe treptat de Thyssenkrupp Steel, proces accelerat în luna mai odată cu achiziționarea a 20% din acțiuni de către Daniel Kretinsky, prin intermediul holdingului său EPCG.
Discuțiile sunt în desfășurare cu privire la o participație suplimentară de 30% pentru EPCG, cu scopul de a crea o companie mixtă deținută în mod egal. Luni mai devreme, conglomeratul s-a angajat să își finanțeze filiala de oțel pentru următorii doi ani. În ceea ce privește planurile sale de tranziție ecologică, acestea rămân „neschimbate”, precizează filiala care dorește să înceapă producția de oțel verde în 2027.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
O analiză a BERD pe această...
CEC Bank a sărbătorit în 24 noiembrie 160 de ani de la înființare, ani în...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Invitat la interviurile DCNews,...
Vor dispărea aproximativ 5.000 de locuri de muncă, alte...
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...