Uniunea Europeană a blocat active ale Rusiei în valoare de peste 17 miliarde de euro
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Uniunea Europeană a blocat active ale Rusiei în valoare de peste 17 miliarde de euro
Uniunea Europeană a blocat active ale Rusiei în valoare de peste 17 miliarde de euro
Uniunea Europeană a înghețat active rusești în valoare de peste 17 miliarde de euro în cadrul pachetelor de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit comisarului european pentru justiție, Didier Reynders.

"Până în prezent, au fost înghețate activele a 90 de persoane, peste 17 miliarde de euro în 7 state membre, inclusiv 2,2 miliarde de euro în Germania", a declarat Didier Reynders pentru Funke media, citat de DPA.

UE a adoptat 8 pachete de sancțiuni de la începutul războiului împotriva Ucrainei, în urmă cu opt luni.

Politicienii ucraineni au cerut în mod repetat ca activele înghețate să fie folosite pentru reconstrucția țării după război.

Cu privire la acest aspect, Reynders a spus: "Dacă UE confiscă bani care provin din afaceri criminale, este posibil să îi canalizeze într-un fond de compensare pentru Ucraina. Cu toate acestea, suma nu este nici pe departe suficientă pentru a finanța reconstrucția".

Ca parte a sancțiunilor occidentale, 300 de miliarde de euro din rezervele valutare ale Băncii Centrale a Rusiei au fost, de asemenea, înghețate, a spus el, potrivit Mediafax.

"Din punctul meu de vedere, este cel puțin posibil să păstrăm aceste 300 de miliarde de euro ca garanție până când Rusia va participa în mod voluntar la reconstrucția Ucrainei", a spus Reynders.

Citește și: BTA: Economia bulgară a avut, în 2020, cele mai mici pierderi economice din UE cauzate de schimbările climatice

Bulgaria a fost statul UE care, în 2020, a avut cele mai mici pierderi economice pe cap de locuitor, cauzate de schimbările climatice (0,7 euro per locuitor), urmată de Slovenia şi Slovacia (ambele cu 4 euro per locuitor), conform estimărilor Agenţiei Europene de Mediu, republicate de Eurostat.

La polul pus se situează Grecia, cu 91 euro per locuitor, cele mai ridicate pierderi per locuitor din UE, urmată de Franţa (62 euro per locuitor) şi Irlanda (42 euro per locuitor). Media la nivelul UE a pierderile economice cauzate de schimbările climatice a fost de 27,1 euro per locuitor.

Potrivit Eurostat, schimbările climatice duc la fenomene meteo şi manifestări climatice extreme, care, la rândul lor, duc la pierderi economice. Astfel de manifestări, cum ar fi valurile de căldură, inundaţiile şi furtunile, au cauzat în ultimul deceniu pierderi economice de peste 145 miliarde de euro în Uniunea Europeană. În această perioadă, pierderile economice legate de climă au crescut cu aproape 2%, în ritm anual.

În 2020, pierderile economice totale cauzate de schimbările climatice s-au situat la 12 miliarde de euro. Cele mai ridicate pierderi au fost înregistrate în 2017 (27,9 miliarde de euro), mai mult decât dublu faţă de 2020, ca rezultat al valurilor de căldură înregistrate în Europa, ce au dus la secetă şi incendii. Cele mai scăzute pierderi totale au fost înregistrate în 2012 (3,7 miliarde de euro).

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către Agerpres, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii. 

Citește și: Vârsta de pensionare. Perioadele care nu sunt considerate vechime în muncă

Sunt detalii pe care trebuie să le știe cei care și-au propus să iasă la pensie și trebuie să-și compleze dosarul cu actele necesare. 

Conform legislației în vigoare, concediile de odihnă, de incapacitate temporară de muncă din cauza unor accidente sau boli profesionale, precum și cele la care au dreptul părinții pentru nașterea, creșterea și îngrijirea copilului sunt luate în calcul la stabilirea drepturilor de pensie. Deși unele dintre acele perioade sunt necontributive, ele sunt asimilate ca stagii de cotizare.

Excepție de la regulă o constituie absențele nemotivate și concediile fără plată care, potrivit Codului muncii, se scad din vechimea în muncă. Așadar, concediile fără plată sunt cele care nu se vor lua în calcul pentru vechimea în muncă, dar nu cele de odihnă.

Stagiul de cotizare reprezintă perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum și cea pentru care asigurații cu contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel