Un producător major de diamante artificiale întră în faliment

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Diamant / Foto: Alrosa
Diamant / Foto: Alrosa
WD Lab Grown Diamonds, al doilea cel mai mare producător de diamante artificiale (LGD) din Statele Unite, și-a declarat falimentul, marcând un eșec semnificativ în industria în plină dezvoltare a pietrelor prețioase cultivate în laborator, potrivit rapoartelor mass-media.

Această companie cu sediul în Washington, care a solicitat protecția falimentului, a dezvăluit că are datorii totale de 44 de milioane de dolari, în timp ce activele sale se ridicau la 3 milioane de dolari. Compania a declarat că are între 100 și 199 de creditori.

În 2021, WD Lab Grown Diamonds a devenit prima companie producătoare de diamante care a fost certificată conform "Standard for Sustainable Diamonds" de către verificatorul terț SCS Global Services.

Înființată în 2008, WD Lab Grown Diamonds a jucat un rol esențial în remodelarea industriei globale LGD, generând venituri de 33 de milioane de dolari doar anul trecut.

Piața diamantelor, în scădere abruptă

Prețul diamantelor a continuat să scadă în septembrie, în condițiile în care vânzările cu amănuntul au slăbit pe fondul concurenței din partea produselor sintetice. Stocurile de diamante lustruite erau încă ridicate în raport cu așteptările de vânzări, în ciuda unei producții mai mici.

Indicele RapNet Diamond Index (RAPI™) pentru diamantele de 1 carate a scăzut cu 5,2%, fiind cea mai proastă lună pentru această categorie de la vârful declinului din pandemie, martie 2020. Indicele RAPI de 0,30 carate a scăzut cu 3,5%, în timp ce indicele pentru produsele de 0,50 carate a scăzut cu 7,1%, iar diamantele de 3 carate au scăzut cu 2,5%.

RAPI reflectă doar culorile D până la H și claritatea IF până la VS2. Prețurile pentru articolele de 1 carate, D-L, SI1-SI2 de pe RapNet au scăzut cu 6,8% în luna septembrie.

Formele fanteziste au pierdut din valoare într-un ritm mai lent decât cele rotunde, marquisele înregistrând cea mai bună performanță a prețurilor, iar pernițele cea mai slabă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel