România, raiul hoților. Procent uriaș al locuințelor fără sisteme se securitate
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Un procent uriaș de locuințe nu au sisteme de securitate
Un procent uriaș de locuințe nu au sisteme de securitate
Peste 80% dintre români nu au instalat încă un sistem de securitate acasă, dar 4 din 10 români în calcul achiziţia şi montarea unuia în următoarele 12 luni, potrivit unui sondaj comandat de o firmă de profil. 

Aproape 52% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% deţin o casă individuală, restul dorindu-şi să instaleze în locuinţele de vacanţă, arată sondajul menţionat. 

"Românii preferă sisteme de securitate complexe, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum şi de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc. pentru că au înţeles necesitatea şi avantajele pe care acestea le oferă. Anul trecut, am înregistrat o creştere semnificativă a cererii de sisteme de securitate, lucru care a contribuit la creşterea vânzărilor Atu Tech până la 7,5 milioane de dolari", spune Sorin Felea, directorul Atu Tech (A2T.ro). 

Potrivit sondajului, peste 40% dintre români consideră că este foarte important ca un sistem de securitate să fie dotat atât cu alarmă, cât şi cu monitorizare video şi, în plus, să includă detectoare de fum şi gaze, interfoane, automatizări, control acces. 34% dintre respondenţi consideră că este suficient ca un sistem de securitate pentru acasă să fie compus dintr-un sistem de alarmă şi unul de supraveghere video. 

Asigurarea obligatorie a locuinței. Modificarea legii

Cele mai utile beneficii ale unui sistem de securitate menţionate de respondenţii la sondajul Atu Tech sunt: asigurarea unui sentiment de confort şi siguranţă (33%), supravegherea locuinţei atunci când nu e nimeni acasă (31%) şi supravegherea împotriva spargerii locuinţelor (30%). În acest context, 7 din 10 români consideră că existenţa unui sistem de supraveghere acasă descurajează infractorii. 

Anul trecut, la nivel naţional, au fost sesizate peste 23.000 de infracţiuni de furt din locuinţe, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar în prime cinci luni ale acestui an fiind sesizate 9.210 de infracţiuni de furt din locuinţe. 

Potrivit Poliţiei Române, analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenţei proprietarilor în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecţie, precum instalarea unui sistem de securitate. 

Datele studiului realizat de Atu Tech arată că mai mult de o treime dintre români ar fi dispuşi să plătească între 400 şi 600 de lei pentru achiziţia unui sisteme de securitate pentru acasă, aproape un sfert (24%) între 800 şi 1.000 şi 23% ar putea aloca peste 1.000 de lei pentru a avea locuinţa securizată. 

Asigurarea obligatorie a locuinței, inutilă pentru cei mai mulţi români. Cine trebuie să schimbe legea

Cele mai vândute produse în magazinul online A2T.ro sunt sistemele de supraveghere video, sistemele de alarmă şi kit-urile complete de automatizări de porţi. 

Sondajul de opinie 'Cum preferă românii să îşi securizeze locuinţele' a fost realizat în mediul online, la solicitarea Atu Tech (A2T.ro), în intervalul 10 - 15 iulie 2019, pe un eşantion de 1.856 de respondenţi, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban şi rural. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%. 

Atu Tech (A2T.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înfiinţată in 2011, are sediul în Sibiu şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,5 milioane de dolari. Magazinul online A2T.ro comercializează peste 4.000 produse şi dispune de o reţea de peste 600 de instalatori parteneri activi la nivel naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel