Stocurile de zahăr ale Indiei amenință o scădere a prețurilor globale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Închiderea la nivel global a restaurantelor, arenelor sportive şi cinematografelor va face ca cererea de zahăr să scadă
Închiderea la nivel global a restaurantelor, arenelor sportive şi cinematografelor va face ca cererea de zahăr să scadă
India a decis să arunce pe piaţă surplusul său de zahăr, ceea ce riscă să coboare şi mai mult preţurile care sunt deja la cel mai redus nivel din ultimul an, transmite Bloomberg.

Guvernul indian a alocat suma de 62,68 miliarde rupi (873 milioane de dolari) pentru subvenţionarea exporturilor de zahăr, în dorinţa de a-şi reduce stocurile record. Însă, această decizie a generat un val de critici din partea rivalilor Brazilia şi Australia, care susţin că măsura va duce la diminuarea preţurilor mondiale şi îi va afecta pe fermierii lor.

Aurul bate toate recordurile, stabilind un nou maxim istoric

Subvenţiile din India sunt doar o nouă lovitură pe o piaţă care suferă deja de supra-aprovizionare. O depreciere a monedei în Brazilia, cel mai mare producător şi exportator mondial de zahăr, a încurajat un val de exporturi. Însă, în paralel, cererea de zahăr încetineşte în ţările dezvoltate, pe fondul îngrijorărilor cu privire la efectele zahărului asupra sănătăţii, iar ameninţările asupra economiei mondiale ar putea afecta şi mai mult consumul de zahăr. Chiar dacă analiştii se aşteaptă ca stocurile mondiale să scadă, rezervele în exces sunt suficient de mari pentru a satisface consumul anual în India şi Uniunea Europeană, principalii consumatori la nivel mondial.

"Stocurile mondiale sunt încă destul de mari şi au fost aşa de mai mulţi ani", a spus Darwei Kung, manager de portofoliu la firma DWS Investment Management Americas Inc, citat de agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel