Anunțând interdicția, guvernul a respins cererile companiilor din industria alimentară, a băuturilor și a bunurilor de consum de a amâna restricția pentru a evita perturbările.
Deșeurile de plastic au devenit o sursă semnificativă de poluare în India, a doua cea mai populată țară din lume.
Creșterea economică rapidă a alimentat cererea de bunuri care vin cu produse din plastic de unică folosință, cum ar fi paiele și tacâmurile de unică folosință.
Însă India, care utilizează anual aproximativ 14 milioane de tone de plastic, nu dispune de un sistem organizat de gestionare a deșeurilor de plastic, ceea ce duce la aruncarea pe scară largă a deșeurilor.
Străzile din toate orașele sunt pline de produse din plastic uzat care, în cele din urmă, blochează canalizările, râurile și oceanele și ucid animalele.
Interdicția include paiele, tacâmurile, bețișoarele pentru urechi, foliile de ambalaj, bețele de plastic pentru baloane, bomboane și înghețată și pachetele de țigări, printre alte produse, a anunțat guvernul premierului Narendra Modi într-o declarație.
PepsiCo, Coca-Cola, precum și companiile locale Parle Agro, Dabur și Amul au făcut lobby pentru ca paiele să fie exceptate de la interdicție.
Guvernul a exceptat deocamdată pungile de plastic, dar le-a cerut producătorilor și importatorilor să mărească grosimea pentru a promova reutilizarea.
În afară de companiile de produse alimentare și băuturi și de bunuri de consum, producătorii de plastic s-au plâns și ei de interdicția care, spun ei, nu le-a oferit timpul necesar pentru a se pregăti.
Unii experți consideră că aplicarea interdicției ar putea fi dificilă. Guvernul a decis să înființeze unități de control pentru a verifica orice utilizare, vânzare și distribuție ilegală a produselor din plastic de unică folosință.
Citește și: Canicula istorică în India distruge recolta de grâu
Un val neobișnuit de caniculă care a ridicat temperaturile până la peste 46 de grade Celsius a afectat recolta de grâu a acestei țări ridicând semne de întrebare cu privire la modul în care India își va echilibra nevoile interne cu ambițiile de a crește exporturile și de a compensa deficitele cauzate de războiul Rusiei din Ucraina.
Depozite gigantice de deșeuri din capitala Indiei, New Delhi, au luat foc în ultimele săptămâni. Școlile din estul Indiei, au fost închise timp de o săptămână, iar în statul vecin Bengalul de Vest, școlile se aprovizionează cu săruri de rehidratare orală pentru copii. Marți, Rajgarh, un oraș cu peste 1,5 milioane de locuitori din centrul Indiei, a fost cel mai cald din țară, cu temperaturi maxime de 46,5 grade Celsius în timpul zilei. Temperaturile au depășit pragul de 45 Cîn alte nouă orașe.
Canicula din martie - cea mai călduroasă din India de când au început să se înregistreze astfel de date în 1901 - este cea care afectează culturile. Grâul este foarte sensibil la căldură, în special în timpul etapei finale, când boabele se maturizează și se coc. Fermierii indieni își planifică semănatul astfel încât această etapă să coincidă cu primăvara, de obicei mai răcoroasă în India.
Schimbările climatice au făcut ca valul de căldură din India să fie mai fierbinte, experții spunând că înainte ca activitățile umane să crească temperaturile globale, valuri de căldură ca cel din acest an ar fi lovit India o dată la aproximativ o jumătate de secol.
Vulnerabilitatea Indiei la căldură extremă a crescut cu 15% din 1990 până în 2019, potrivit unui raport din 2021 al revistei medicale The Lancet. Este printre primele cinci țări în care persoanele vulnerabile, precum bătrânii și săracii, au cea mai mare expunere la căldură. Aceasta și Brazilia au cea mai mare mortalitate legată de căldură din lume, potrivit raportului.
Punjab este "bolul de cereale" al Indiei, iar guvernul a încurajat cultivarea grâului și a orezului aici încă din anii 1960. De obicei, este cel mai mare contribuitor la rezervele naționale ale Indiei, iar guvernul spera să cumpere aproximativ o treime din stocul din acest an din regiune. Dar evaluările guvernamentale prevăd randamente mai mici în acest an, iar Devinder Sharma, un expert în politici agricole din nordul orașului Chandigarh. a declarat că se așteaptă să primească cu 25% mai puțin. Citește mai mult AICI
Potrivit Organizației Națiunilor Unite, deșeurile de plastic au atins proporții uriașe în oceanele lumii, unde se estimează că sunt aruncate 100 de milioane de tone. Oamenii de știință au descoperit cantități mari de microplastic în intestinele mamiferelor oceanice, precum balenele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...