Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Crearea unei rute bidirecţionale pentru livrarea de gaze naturale între Ungaria şi România va îmbunătăţi securitatea aprovizionării cu gaze a Ungariei, a precizat Peter Szijjarto. Potrivit acestuia, conectarea reţelelor de gaze naturale ale Ungariei şi României precum şi creşterea capacităţilor au reprezentat cele mai important proiecte în domeniul securităţii energetice întreprinse în Ungaria în ultimii cinci ani.
România, colac de salvare pentru piloții de la Ryanair! Sfatul companiei
Peter Szijjarto a mai spus că, după ce România îşi va finaliza proiectele sale, interconectorul va permit livrarea în sistem bidirecţional a cel puţin 1,75 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, începând din luna mai 2020. Szijjarto a adăugat că, în viitor, capacitatea interconectorului va fi majorat la 4,4 miliarde metri cubi pe an.
Compresorul inaugurat luni la Csanadpalota face parte din coridorul energetic Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria. Finalizarea unei rute de aprovizionare sud-nord este de importanţă strategică pentru regiune şi va facilita importul de gaze naturale din Azerbaidjan, a gazelor naturale lichefiate din Grecia precum şi a gazelor naturale care ar urma să fie extrase din platoul continental al Mării Negre, a adăugat Peter Szijjarto.
În acest context, oficialul ungar a subliniat că este important ca "fiecare ţară să facă progrese" şi să facă legături între reţelele naţionale, adăugând că "toate acestea vor avea sens atunci când vom lua în considerare şi noile resurse".
În urmă cu doar o săptămână, compania Transgaz a inaugurat Staţia de Comprimare Gaze Naturale de la Jupa, în judeţul Caraş-Severin, primul obiectiv de investiţii din proiectul BRUA (Bulgaria, România, Ungaria Austria), aflat pe lista proiectelor de interes comun ale Uniunii Europene şi care se dezvoltă în contextul necesităţii diversificării surselor de gaze în ţările comunitare.
Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est. Proiectul asigură capacităţi de transport bidirecţional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Bulgaria şi 4,4 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Ungaria, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...