Soldații secreți ai Rusiei. Planul diabolic al Kremlinului
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Nu știu ce înseamnă frica
Nu știu ce înseamnă frica
Rusia crează o armată de super-soldați modificați genetic, după model nazist, se întreabă publicația americană National Interest, explicând că, în armata rusă, soldații vor fi repartizați pe diferite tipuri de unități armate pe baza ”pașapoartelor lor genetice”. 

”Proiectul acestor pașapoarte este cu bătaie lungă, fundamentat din punct de vedere științific”, citează National Interest o declarație a șefului Academiei de știință a Rusiei, Aleksandr Sergheev. Intervievat de agenția TASS, acesta a subliniat că ”scopul proiectului este de a depista la militari predispoziții genetice, în vederea exploatării lor la maxim”, dacă va fi cazul. 

Ducându-și ideea mai departe, academicianul rus a menționat că, pe baza acestor date se va stabili ”cine este mai bun pentru marina militară, cine poate fi mai bine pregătit pentru trupe de desant sau pentru a deveni tanchist”.

National Interest amintește, în context, că, în martie anul curent, președintele Vladimir Putin a semnat un decret ce permite ”eliberarea de pașapoarte genetice pentru cetățenii țării, cu respectarea principiului protecției datelor personale și în vederea formării profilului genetic al populației”. Oficial, s-a spus că este vorba despre o măsură de securitate, de protecție a rușilor împotriva atacurilor chimice și biologice.

Citește și Arma secretă a NATO de care se tem China și Rusia

Decretul prezidențial a oferit, practic, cadru oficial și legal pentru proiectul evocat de academicianul Sergheev. Astfel, se va proceda la o evaluare a stării fiziologice a omului și, în același timp, ”va putea fi prognozat comportamentul indivizilor în cazul unor situații de stres legate direct de activitățile militare. Capacitatea de a ignora stările de panică, de frică, de a rămâne calm în orice conjunctură, dar și de a gândi logic, toate aceste detalii ar putea fi înscrise în pașapoartele genetice ale militarilor”, a detaliat omul de știință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel