Reuters: JP Morgan vede o devalorizare a leului de până la 20%
JPMorgan pariază pe scăderea...
Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a transmis marți un avertisment public în care se delimitează ferm de platforma online chestionare-anre.ro, atrăgând atenția că acest site nu aparține instituției și nu este administrat de ANRE.
Potrivit comunicatului transmis către AGERPRES, site-ul respectiv promovează conținut care poate induce în eroare candidații interesați de procesul de autorizare a electricienilor, pretinzând o legătură oficială cu ANRE și promovând servicii sau tarife care nu corespund celor stabilite legal.
ANRE: „Nu colaborăm în niciun fel cu această platformă”
„ANRE nu colaborează în niciun fel cu această platformă şi nu autorizează niciun terţ să colecteze taxe sau să ofere servicii contra cost în numele instituţiei”, subliniază autoritatea de reglementare. Aceasta atrage atenția asupra faptului că toate informațiile oficiale referitoare la sesiunile de autorizare, tematici, condiții de înscriere și taxe pot fi consultate exclusiv pe site-ul oficial: www.anre.ro.
Apel la vigilență: nu plătiți taxe către entități neautorizate
ANRE face un apel direct către toți candidații să evite site-urile care folosesc denumiri sau sigle ce pot crea aparența unei legături cu instituția și reamintește că niciun alt site sau persoană nu este împuternicită să intermedieze procesul de înscriere sau să perceapă taxe în numele ANRE.
„Taxele de autorizare şi procedurile de înscriere se achită direct către ANRE, conform informaţiilor oficiale publicate pe site-ul instituţiei”, se arată în comunicat.
ANRE va sesiza autoritățile pentru practici comerciale înșelătoare
Autoritatea precizează că va sesiza instituțiile competente pentru a lua măsuri legale împotriva platformelor care desfășoară practici comerciale înșelătoare și care afectează încrederea publicului, putând prejudicia persoanele interesate de obținerea unei autorizații în domeniul energetic.
Aceasta nu este prima situație în care instituțiile publice din România se confruntă cu site-uri care imită denumirea sau identitatea vizuală oficială pentru a atrage utilizatori și a promova servicii contra cost în mod fraudulos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
JPMorgan pariază pe scăderea...
ANRE avertizează: platforma chestionare-anre.ro nu are...
Renata Kellnerova, cea mai...
România semnează primul...
Dobânzile interbancare cresc...
Țigările electronice și...
Friedrich Merz a fost confirmat...
Banca Națională a României a...
Mattel renunță la estimările...
Bursa de Valori București (BVB)...
Purtătorul de cuvânt al BNR,...
Anunțul privind „retragerea” legendarului investitor...
Deși încă sub nivelul înregistrat la începutul anului...
Autoritățile din România și...
Miliardarul Bill Ackman a făcut...
Ai lăsat geamul de la parter deschis? Știi cine a intrat...
Germania este zguduită de o...
Președintele interimar a semnat...
Un acord fără beneficii...
Decret prezidențial pentru relansarea producției interne.
Pentru a doua lună consecutiv, OPEC+ a decis să...
O tranzacție importantă pentru...
Ministerul Finanțelor a respins...
Preşedintele interimar Ilie...
Azi vă propunem să începeți ziua citind despre Bolojan...