Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ceasuri / FOTO: Bulgari Facebook
Ceasuri / FOTO: Bulgari Facebook
Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile specifice acestei industrii a ceasurilor este să inventezi o problemă, după care să petreci ani de zile în atelier bătându-ți capul cum să o rezolvi. 

Cam așa stau lucrurile când vine vorba despre finețea ceasurilor mecanice: pot fi depășite anumite limite? Cum ar fi, spre exemplu, grosimea minimă a unui ceas mecanic? În acest domeniu, Piaget a jucat rol de pionier, cu soluțiile lui ultra-subțiri, din anii 1960.

Opt recorduri mondiale

Și iată cum, după câteva decenii a apărut un concurent aparent de neoprit: Bulgari. În doar câțiva ani, cu Octo Finissimo, compania a stabilit nu mai puțin de 8 recorduri mondiale de finețe. Surpriză însă: în 2022 și-a făcut intrarea pe această nișă extrem de stâmtă un al treilea jucător: Richard Mille, care și-a depășit, dintr-un foc ambii adversari, cu Ferrari RM-UP01. O piesă de 30 de grame pentru 200 de componente și o grosime de doar 1,75 mm. Suficient pentru a bate cu 0,05 mm al optulea record mondial stabilit de Octo Finissimo Ultra de la Bulgari, precum și cel al Altiplano Ultimate Concept (AUC) de la Piaget.

Dar limitele sunt făcute pentru a fi depășite: pe 8 aprilie, Bulgari tocmai și-a recucerit titlul cu un nou Octo Finissimo Ultra de doar 1,7 mm grosime și care, pe deasupra, mai este și cronometru certificat de COSC. Un nou record mondial de finețe în ceasornicărie. 

Cea mai mare provocare 

„În nouă ocazii, inginerii, ceasornicarii și designerii noștri au reușit să sfideze legile fizicii pentru a oferi ceasuri complexe de dimensiuni record”, a declarat Antoine Pin, directorul diviziei de ceasuri Bulgari, cu această ocazie.

Pentru a câștiga acea zecime de milimetru care separă Ultra de Ultra COSC și pentru a înlocui ceasul favorit al lui Pharrell Williams, echipele Bulgari au trebuit de data aceasta să refacă exteriorul, de la roți până la cristalul de safir. Această creație extremă, cu diametrul de 40 mm, folosește partea inferioară a carcasei din carbură de tungsten (pentru rigiditatea sa) ca o placă pe care sunt integrate cele 170 de componente ale calibrului de fabricație cu bobinare manuală. 

Potrivit Bulgari, cea mai mare provocare a fost optimizarea balansului pentru a obține această certificare de cronometru emisă de COSC, o cerință suplimentară și o premieră pentru linia Ultra. Care va fi prețul acestei piese rare, concepute în colaborare cu firma Concepto, expertă în mecanisme complexe? Nu a fost încă dezvăluit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel