Meteo. Până când va dura vremea rece
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Deocamdată vreme rămâne rece
Deocamdată vreme rămâne rece
Meteorologii au emis o prognoza pentru următoarele zile și o informare de vreme rece.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de vreme deosebit de rece, brumă şi ninsori, îndeosebi la munte, valabilă până miercuri dimineaţa.

Conform meteorologilor, în intervalul 18 aprilie, ora 10:00 - 20 aprilie, ora 10:00, vremea va fi rece, iar pe parcursul nopţilor, local în nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă.

Temporar, la munte va ninge şi, mai ales în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat şi trecător, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor fi şi în restul ţării.

Luni, 18 aprilie, local şi temporar, vântul va avea intensificări în estul teritoriului, cu viteze în general de 45 - 55 km/h.

Citește și: Meteo. Temperaturi neobișnuite pentru luna aprilie

Fenomenele specifice iernii sunt rar resimţite în luna aprilie, iar fenomenele extreme de vară au o frecvenţă foarte redusă, iar temperatura medie lunară a aerului înregistrează un salt evident faţă de lunile anterioare, conform caracterizării climatice a lunii aprilie, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

"Luna aprilie este o lună reprezentativă de primăvară, mai stabilă decât luna precedentă, martie. Fenomenele specifice iernii sunt rar resimţite, iar fenomenele extreme de vară au o frecvenţă foarte redusă. Sub influenţa dominantă a circulaţiei aerului dinspre vest şi sud-vest şi ca o consecinţă a schimbărilor în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară a aerului înregistrează un salt evident faţă de lunile anterioare. Sub influenţa dominantă a circulaţiei aerului dinspre vest şi sud-vest şi ca o consecinţă a schimbărilor în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară a aerului înregistrează un salt evident faţă de lunile anterioare", susţin meteorologii.

Astfel, din datele înregistrate în perioada 1961-2021, la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie, se constată că temperatura medie multianuală a lunii aprilie are valori pozitive în cea mai mare parte a teritoriului României. Cele mai ridicate valori medii 
de temperatură, peste 12 grade Celsius, se înregistrează în sudul şi sud-vestul ţării. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel